_AUT8327 HoutMoed Home Trainingen

TRAINERS

TRAINERS

Margriet Hekkert trainer HoutMoed

HoutMoed is een initiatief van Margriet Hekkert.

In oktober 2020 heb ik HoutMoed opgericht, omdat ik geloof dat een chronische ziekte je sterker maakt en jou juist nieuwe mogelijkheden biedt. Die transformatie van denken in beperkingen naar het zien van nieuwe mogelijkheden, doorloop je samen. Bij HoutMoed en met je omgeving van werkgevers, familie en je vrienden.

Om mijn begeleiding nog beter te maken, zoek ik ook zakelijk de samenwerking op met andere ondernemers. Zij verzorgen bijvoorbeeld een gastles tijdens een trainingstraject.

Ook is het mogelijk om met een aantal van hen en met mijzelf een losse coachingsessie(s) te boeken. Meer info hierover en een plek reserveren doe je onder HoutStrip.

Daarnaast organiseer ik gave workshops waarin de expertise van 1 van de trainers centraal staat.

Bijvoorbeeld:

  • grenzen verkennen
  • voeding
  • werken met een chronische aandoening
  • vermoeidheid en energie
DE TRAINERS ACHTER HOUTMOED
MARGRIET HEKKERT
MARGRIET HEKKERT
Houtmoed trainster margriet hekkerr

[Ervaringsdeskundig]

[Jouw werkende kracht ligt in de natuur]

Ben jij je bewust van jouw natuurlijke kracht? Waar jij naar toe wilt en hoe je daar kunt komen?

Mijn ervaring met chronisch ziek zijn vormt een rode draad door mijn leven. Zelf heb ik een vorm van reuma en een paar jaar geleden kwam daar de longziekte Sarcoïdose bij. Het maakt dat ik geleerd heb om met beperkingen om te gaan. Maar vooral ook om te kijken naar wat nog wel kan.

Wanneer ik buiten in het bos ben, lukt het mij om dichtbij mijzelf te zijn. Te luisteren naar mijn natuurlijke kracht.  En van daaruit te kiezen voor zaken die voor mij belangrijk zijn en mij energie geven.

Ik ga graag samen in de natuur aan de slag. Om vanuit jouw natuurlijke kracht te gaan kijken naar wat wel kan! Samen mét je chronische ziekte.

JOHN VIS
JOHN VIS
Houtmoed trainer John Vis

[RAAK]

[In een boksworkshop komt je primaire gedrag tevoorschijn]

Tijdens een boksworkshop wordt je primaire gedrag zichtbaar. Je bokst zoals je bent, en je bent zoals je bokst. Je krijgt op een speelse manier inzicht in je eigen gedrag en dat van de anderen. Wat doe je als je geraakt wordt? Wat voel je? Hoe is het om een ander te raken? Zorg je goed voor jezelf? Kom je voor jezelf op? Geef je je grenzen aan? Blijf je in verbinding als je geraakt wordt?

Resultaat: je word je bewust van je eigen primaire gedrag en inzicht hoe dit, wanneer wenselijk, te veranderen.

ELLEN OMVLEE
ELLEN OMVLEE
Ellen Omvlee Houtkunstenaar

[KRACHTSTOK]

[Je eigen krachtstok maken, haalt je uit je hoofd en geeft kracht en hou(t)vast.!]

Het maken van een persoonlijke krachtstok haalt je uit je hoofd en is een inspirerend en intens proces. Iets creëren geeft een lekker voldaan en trots gevoel.

Met jouw krachtstok kun je een kantelpunt in je leven markeren en stilstaan bij wat voor jou echt belangrijk is. Hoe wil je vanaf hier verder gaan? Welke teksten en symbolen inspireren jou en geven je kracht?

Ellen Omvlee, voormalig perfectionistisch advocaat en piekerkampioen, thans levens- en houtkunstenaar, begeleidt je in het creatieve proces. Je gaat naar huis met je eigen krachtstok, die jou hou(t)vast geeft op jouw verdere levensreis.

 

MYRTHA ADRIAAN
MYRTHA ADRIAAN
Myrtha Adriaan

[WAARDEVOL]

[Leven houdt op als het leven ophoudt!]

Myrtha Adriaan (1984), arbeids- en gezondheidspsycholoog
Specialisme: psychologische zorg bij chronische aandoeningen

Ik houd van mensen en hun verhalen en heb een onbedwingbare behoefte talenten bloot te leggen. Ik focus op mogelijkheden en ondersteun bij het wegnemen van belemmeringen. Mijn coachingstijl is te omschrijven als empathisch- confronterend.
Mensgericht, met ruimte voor jouw proces. We gaan op zoek naar lichtpuntjes zonder geforceerd positief te zijn. Als het (l)even tegenzit, mag daar best ruimte voor zijn.
Confronterend, omdat ik je niet vertel wat je wil horen. Eerlijk, zonder kwetsend te zijn.
Het besef dat het leven eindig is, houdt mij scherp. Het helpt mij de focus te houden op wat ik echt belangrijk vind.
Waar zou jij meer in willen investeren?

 

LOTTIE VAN STARKENBURG
LOTTIE VAN STARKENBURG
Lottie van Starkenburg Energiek leven

[ENERGIEK]

[Leer voluit leven met beperkte energie]

Vermoeidheid is geen bijzaak, maar hoofdzaak voor goed leven met een langdurige ziekte. Spelen met je kinderen, het werk doen dat je hart heeft, plezier maken met vrienden en familie. Lukt het jou nu?

Ik ben ervan overtuigd dat het kan. Niet met een ‘one size fits all’ aanpak. In mijn boek: ‘Energiek leven – anders kijken naar vermoeidheid bij chronische aandoeningen’  beschrijf ik 11 strategieën voor meer energie. Het resultaat van meer dan twintig jaar persoonlijke ervaring met leven met verschillende chronische ziekten en honderden gesprekken met lotgenoten. Ik help je graag te ontdekken wat jouw energiebronnen zijn en hoe je meer gedaan kunt krijgen met dezelfde energie.

AKKI COLENBRANDER
AKKI COLENBRANDER
houtmoed trainer akki colenbrander

[Levendig]

[Het is mijn wens dat je leert om met een zachte blik naar jezelf te kijken
 en jezelf zo beetje bij beetje te helen, van binnenuit; met kleine stapjes en
soms een onvermoed groot gevolg]

Hoe zou het zijn als er iets meer ontspanning kon komen in je systeem? De tao kent veel meditaties en chikungs. Ze zijn mild en traag en kennen een diepe werking. De principes erachter zijn gebaseerd op de natuurwetten en daardoor heel logisch te begrijpen. En merkbaar in je lijf en mind.

De belangrijkste les voor mij? Dat ik een zachte houding naar mezelf mag bezigen. Daarmee ga ik minder snel over mijn grenzen en kan ik aangeven wat goed is voor mij. En dat is wat ik iedereen van harte gun.

JOANNA VAN EMDEN
JOANNA VAN EMDEN
Johanna van Emden trainer

[Krachtvoer]

[Voel je gezond met voor jou de juiste voeding!]

Als meisje was ik al geïnteresseerd in voeding en bakte de meest bijzondere koekjes in mijn poppenkeukentje. Die baksels werden gaandeweg werkelijkheid. Ik voel me gelukkig als ik in de keuken sta om een lekker maaltje te kokkerellen voor familie en vrienden. Een lekkere maaltijd in goed gezelschap brengt gezelligheid!

Mijn kijk op eten veranderde toen ik geconfronteerd werd met reuma, borstkanker en een melanoom. Eten was niet meer alleen lekker en gezellig maar werd voor mij voeding.

Voeding om me beter te voelen, fitter, gezonder. Om te weten wat voeding doet in combinatie met ziekten, ben ik de bacheloropleiding Voeding & Diëtetiek gaan volgen.

Een brede studie over hoe het lichaam functioneert, wat het doet met voeding en hoe je kunt bijsturen als je lichaam daarom vraagt.

Voel jij ook dat je wilt bijsturen?

Ik deel graag mijn kennis en ervaringen met je!

HELENE SPORK
HELENE SPORK
houtmoed trainer helene spronk

[Wondernemer]

[Leef op de plek, die precies bij je past]

De eerste helft van mijn leven is tamelijk hectisch verlopen.
Twee academische studies en tientallen andere.
Een intense loopbaan in politiek en bedrijfsleven.
Een turbulent gezinsleven.
Verrassend genezen van een mysterieuze ziekte.

Pas kort na mijn vijftigste snap ik waarom ik me zo heb uitgesloofd en beland ik op mijn “magic spot”.

Ik gebruik wat ik heb meegekregen, geleerd en meegemaakt om mensen te laten ontdekken wat hun magic spot is.
De plek, waar al hun talenten en (on-)mogelijkheden bij elkaar komen.
De plek waar wonderen ontstaan.
Ik schrijf hier verhalen over en kom ze bij bijzondere gelegenheden live vertellen.

Welke trainer spreekt jou aan? Met wie zou jij aan de kook of op de vuist willen? Of ga je liever wat relaxter of informatief aan de slag?

In de agenda vind je alle informatie over de komende workshops. Check nu of de trainer van jouw keuze hier bij staat.

Is John, Ellen, Myrtha, Lottie, Akki, Joanna, Helene of Margriet jouw favoriete trainer? En wil je graag door hen begeleid worden?

Leuk!

Boek vandaag nog jouw afspraak voor 1, 3 of 5 uur coaching. Je kiest zelf door wie je gecoacht wilt worden.

Heb je nog vragen? Hier vind je mee informatie.

IMG_6796 300x300
_AUT7957 HoutMoed Trainers 300x300
IMG_6566 300x300