_AUT8236 1920x600

TRAINERS

TRAINERS

IMG_0369-14-11-2022 700x300

HoutMoed is een initiatief van Margriet Hekkert.

In oktober 2020 heb ik HoutMoed opgericht, omdat ik geloof dat een chronische ziekte, tegenslagen en ander gedoe je sterker kunnen maken en zelfs nieuwe mogelijkheden biedt. Die transformatie van denken in beperkingen naar het zien van nieuwe mogelijkheden, doorloop je samen. Bij HoutMoed en met je omgeving van collega's, familie en je vrienden.

Om mijn begeleiding nog beter te maken, zoek ik ook zakelijk de samenwerking op met andere ondernemers. Zij verzorgen bijvoorbeeld een onderdeel van een training, een retraite of lopen mee tijdens de bezinningstocht.

Ook is het mogelijk om met een aantal van hen en met mijzelf een losse coachingsessie(s) te boeken. Meer info hierover en een plek reserveren doe je onder HoutStrip.

Maak alvast kennis met de trainers achter HoutMoed.

DE TRAINERS ACHTER HOUTMOED
MARGRIET HEKKERT
MARGRIET HEKKERT
Margriet Hekkert

[RUST]

[Vind jouw innerlijke rust en kom thuis]

Rust brengt jou de kalmte om te accepteren, wat je niet kunt veranderen

Het geeft je de moed om te veranderen, wat je wel kunt veranderen

En de wijsheid om het verschil hiertussen te zien.

 

Wanneer er gedoe is met je gezondheid, stress op je werk of gewoon een te drukke agenda, is het tijd om stil te staan. Rust te pakken.

Ik ben Mind-Walk trainer, natuurcoach, ervaringsdeskundige en levensgids voor mensen die op zoek zijn naar rust, ruimte en richting in hun leven. Zie mij als jouw gids, die een tijdje met je meeloopt, een spiegel voorhoud, tips en ervaringen met je deelt, zodat jij kunt thuiskomen bij jezelf.

Welkom thuis!

BEN NOORLOOS
BEN NOORLOOS
Ben Noorloos

[BENONDERWEG]

[Onderweg zijn is thuiskomen bij jezelf]

In beweging zijn, zowel voor lichaam als geest, is mijn slogan. Beweging begint wat bij jouw past.

Wandelen is een basis beweging die je laat genieten en ontmoeten, met je omgeving en vooral met jezelf. Waar wordt jij blij van en welke stappen zou en kan je zetten. Meer worden wie je bent en mag zijn, zo ben je bedoeld, net als iedere vogel of bloem. Samen op stap en ontdekken wat in je ligt, ondanks alle obstakels, op jouw manier. Mijn passie voor het wandelen heb zo de afgelopen ruim 20 jaar mogen ervaren en voelen.

Naast het wandelen werk ik als klankwerker met Klankschalen en andere natuurlijke geluiden. Om de diepere ontspanning en gevoelens te raken. Deze passie komt voort uit mijn opleiding als elektronica en natuurkunde. De trillingen en resonanties brengen je in een andere beweging.

 

AKKI COLENBRANDER
AKKI COLENBRANDER
houtmoed trainer akki colenbrander

[Levendig]

[Het is mijn wens dat je leert om met een zachte blik naar jezelf te kijken
 en jezelf zo beetje bij beetje te helen, van binnenuit; met kleine stapjes en
soms een onvermoed groot gevolg]

Hoe zou het zijn als er iets meer ontspanning kon komen in je systeem? De tao kent veel meditaties en chikungs. Ze zijn mild en traag en kennen een diepe werking. De principes erachter zijn gebaseerd op de natuurwetten en daardoor heel logisch te begrijpen. En merkbaar in je lijf en mind.

De belangrijkste les voor mij? Dat ik een zachte houding naar mezelf mag bezigen. Daarmee ga ik minder snel over mijn grenzen en kan ik aangeven wat goed is voor mij. En dat is wat ik iedereen van harte gun.

JOHN VIS
JOHN VIS
Houtmoed trainer John Vis

[RAAK]

[In een boksworkshop komt je primaire gedrag tevoorschijn]

Tijdens een boksworkshop wordt je primaire gedrag zichtbaar. Je bokst zoals je bent, en je bent zoals je bokst. Je krijgt op een speelse manier inzicht in je eigen gedrag en dat van de anderen. Wat doe je als je geraakt wordt? Wat voel je? Hoe is het om een ander te raken? Zorg je goed voor jezelf? Kom je voor jezelf op? Geef je je grenzen aan? Blijf je in verbinding als je geraakt wordt?

Resultaat: je word je bewust van je eigen primaire gedrag en inzicht hoe dit, wanneer wenselijk, te veranderen.

ELLEN OMVLEE
ELLEN OMVLEE
Ellen Omvlee Houtkunstenaar

[KRACHTSTOK]

[Je eigen krachtstok maken, haalt je uit je hoofd en geeft kracht en hou(t)vast.!]

Het maken van een persoonlijke krachtstok haalt je uit je hoofd en is een inspirerend en intens proces. Iets creëren geeft een lekker voldaan en trots gevoel.

Met jouw krachtstok kun je een kantelpunt in je leven markeren en stilstaan bij wat voor jou echt belangrijk is. Hoe wil je vanaf hier verder gaan? Welke teksten en symbolen inspireren jou en geven je kracht?

Ellen Omvlee, voormalig perfectionistisch advocaat en piekerkampioen, thans levens- en houtkunstenaar, begeleidt je in het creatieve proces. Je gaat naar huis met je eigen krachtstok, die jou hou(t)vast geeft op jouw verdere levensreis.

 

ROB BEKKERS
ROB BEKKERS
Chronische ziekte
Chronische zieke
Arbeidsongeschikt
Uwv
WIA uitkering
WGA uitkering
IVA uitkering
Stoppen met werken
Reuma
Ziekte van Lyme
Ziekte van Crohn
COPD
Multiple sclerose
NAH
Reintegratie
Ziek
Balans
Retreat
Retraite
Medewerker
Moe
Beperking
Covid
Long Covid

[LUISTEREN]

[Door te luisteren in de natuur leer je loslaten en verbinding met jezelf te maken zodat je in rust, vertrouwen en openheid verder kunt]

Hoe doe ik dat?

Laagdrempelig als Mind-Walk trainer/coach met Mind-Walk.

Met Mind Sound, klankbelevingen.

De verdieping in? Vanuit lichaamswijsheid je persoonlijke uitdagingen onderzoeken?
Dat kan met Body & Mind Language als BML coach/trainer zet ik je aan het werk met je lichaam als instrument.
Dit alles buiten in de natuur.

 

REINOUT SLEE
REINOUT SLEE
1

[VERTROUWEN]

[Complexiteit terugbrengen naar eenvoud voor chronisch zieke werknemers]

Het omgaan met de blijvende gevolgen van ziekte of behandeling is niet vanzelfsprekend als dit ook het verlies van werk betekent. Werk is namelijk meer dan inkomen.
Als arbeidsdeskundige bescherm ik de waarde van werk en geeft ik inzicht in de ontwikkeling van gezondheid op werk, uitkering en inkomen.
Ik geloof dat het vereenvoudigen van de wet- en regelgeving naar heldere keuzes, de mogelijkheid geeft om regisseur te worden van je eigen leven, werk en inkomen.

 

MYRTHA ADRIAAN
MYRTHA ADRIAAN
Myrtha Adriaan

[WAARDEVOL]

[Leven houdt op als het leven ophoudt!]

Myrtha Adriaan (1984), arbeids- en gezondheidspsycholoog
Specialisme: psychologische zorg bij chronische aandoeningen

Ik houd van mensen en hun verhalen en heb een onbedwingbare behoefte talenten bloot te leggen. Ik focus op mogelijkheden en ondersteun bij het wegnemen van belemmeringen. Mijn coachingstijl is te omschrijven als empathisch- confronterend.
Mensgericht, met ruimte voor jouw proces. We gaan op zoek naar lichtpuntjes zonder geforceerd positief te zijn. Als het (l)even tegenzit, mag daar best ruimte voor zijn.
Confronterend, omdat ik je niet vertel wat je wil horen. Eerlijk, zonder kwetsend te zijn.
Het besef dat het leven eindig is, houdt mij scherp. Het helpt mij de focus te houden op wat ik echt belangrijk vind.
Waar zou jij meer in willen investeren?

 

LOTTIE VAN STARKENBURG
LOTTIE VAN STARKENBURG
Lottie van Starkenburg Energiek leven

[ENERGIEK]

[Leer voluit leven met beperkte energie]

Vermoeidheid is geen bijzaak, maar hoofdzaak voor goed leven met een langdurige ziekte. Spelen met je kinderen, het werk doen dat je hart heeft, plezier maken met vrienden en familie. Lukt het jou nu?

Ik ben ervan overtuigd dat het kan. Niet met een ‘one size fits all’ aanpak. In mijn boek: ‘Energiek leven – anders kijken naar vermoeidheid bij chronische aandoeningen’  beschrijf ik 11 strategieën voor meer energie. Het resultaat van meer dan twintig jaar persoonlijke ervaring met leven met verschillende chronische ziekten en honderden gesprekken met lotgenoten. Ik help je graag te ontdekken wat jouw energiebronnen zijn en hoe je meer gedaan kunt krijgen met dezelfde energie.

JOANNA VAN EMDEN
JOANNA VAN EMDEN
Chronische ziekte
Chronische zieke
Arbeidsongeschikt
Uwv
WIA uitkering
WGA uitkering
IVA uitkering
Stoppen met werken
Reuma
Ziekte van Lyme
Ziekte van Crohn
COPD
Multiple sclerose
NAH
Reintegratie
Ziek
Balans
Retreat
Retraite
Medewerker
Moe
Beperking
Covid
Long Covid
HoutMoed
Training
Coaching
Margriet Hekkert
Ervaringsdeskundig
Coach

[Krachtvoer]

[Voel je gezond met voor jou de juiste voeding!]

Als meisje was ik al geïnteresseerd in voeding en bakte de meest bijzondere koekjes in mijn poppenkeukentje. Die baksels werden gaandeweg werkelijkheid. Ik voel me gelukkig als ik in de keuken sta om een lekker maaltje te kokkerellen voor familie en vrienden. Een lekkere maaltijd in goed gezelschap brengt gezelligheid!

Mijn kijk op eten veranderde toen ik geconfronteerd werd met reuma, borstkanker en een melanoom. Eten was niet meer alleen lekker en gezellig maar werd voor mij voeding.

Voeding om me beter te voelen, fitter, gezonder. Om te weten wat voeding doet in combinatie met ziekten, ben ik de bacheloropleiding Voeding & Diëtetiek gaan volgen.

Een brede studie over hoe het lichaam functioneert, wat het doet met voeding en hoe je kunt bijsturen als je lichaam daarom vraagt.

Voel jij ook dat je wilt bijsturen?

Ik deel graag mijn kennis en ervaringen met je!

ANNETTE UITERDIJK
ANNETTE UITERDIJK
Chronische ziekte
Chronische zieke
Arbeidsongeschikt
Uwv
WIA uitkering
WGA uitkering
IVA uitkering
Stoppen met werken
Reuma
Ziekte van Lyme
Ziekte van Crohn
COPD
Multiple sclerose
NAH
Reintegratie
Ziek
Balans
Retreat
Retraite
Medewerker
Moe
Beperking
Covid
Long Covid

[VRIJ]

[Adem is de basis van ons leven]

Tijdens een workshop of Ademsessie van Adem je VRIJ, ontdek je weer jouw innerlijke kracht. Je ervaart een diepe ontspanning en oude blokkades worden opgeruimd. Blijdschap en liefde krijgen de ruimte. Het wordt weer stil van binnen.

Hoe fijn zou het zijn dat je via je ademhaling weer rust en ruimte kunt ervaren ook in drukke tijden.

Adem je VRIJ!

Welke trainer spreekt jou aan? Met wie zou jij aan de kook of op de vuist willen? Of ga je liever wat relaxter of informatief aan de slag?

In de agenda vind je alle informatie over de komende workshops. Check nu of de trainer van jouw keuze hier bij staat.

Is één van de bovenstaande experts jouw favoriete coach of trainer? En wil je graag door hen begeleid worden?

Leuk!

Boek vandaag nog jouw afspraak voor 1, 3 of 5 uur coaching. Je kiest zelf door wie je gecoacht wilt worden.

Ik wil graag eerst meer informatie ontvangen

Chronische ziekte
Chronische zieke
Arbeidsongeschikt
Uwv
WIA uitkering
WGA uitkering
IVA uitkering
Stoppen met werken
Reuma
Ziekte van Lyme
Ziekte van Crohn
COPD
Multiple sclerose
NAH
Reintegratie
Ziek
Balans
Retreat
Retraite
Medewerker
Moe
Beperking
Covid
Long Covid
HoutMoed
Training
Coaching
Margriet Hekkert
Ervaringsdeskundig
Coach
Chronische ziekte
Chronische zieke
Arbeidsongeschikt
Uwv
WIA uitkering
WGA uitkering
IVA uitkering
Stoppen met werken
Reuma
Ziekte van Lyme
Ziekte van Crohn
COPD
Multiple sclerose
NAH
Reintegratie
Ziek
Balans
Retreat
Retraite
Medewerker
Moe
Beperking
Covid
Long Covid
HoutMoed
Training
Coaching
Margriet Hekkert
Ervaringsdeskundig
Coach
Chronische ziekte
Chronische zieke
Arbeidsongeschikt
Uwv
WIA uitkering
WGA uitkering
IVA uitkering
Stoppen met werken
Reuma
Ziekte van Lyme
Ziekte van Crohn
COPD
Multiple sclerose
NAH
Reintegratie
Ziek
Balans
Retreat
Retraite
Medewerker
Moe
Beperking
Covid
Long Covid
HoutMoed
Training
Coaching
Margriet Hekkert
Ervaringsdeskundig
Coach