_AUT8014 HoutMoed HoutPakket 1920x600

HOUTOPMAAT

HOUTOPMAAT

Het begeleiden van medewerkers met een chronische ziekte is best moeilijk. De ene medewerker moet je afremmen en de andere juist aansporen. De angst van bemoeizucht ligt dan al snel op de loer. De reactie: “Wat weet je daar nou van?” is een reële gedachte die je als werkgever kunt hebben. Dan laat je al snel de verantwoording liggen en accepteert het (langdurig) verzuim voor dat wat het is. Maar dat is niet nodig!

Het kan enorm helpen wanneer je jouw medewerker ondersteunt bij het hervinden van regie, balans en kracht. Maar hoe doe je dat dan? Door je medewerker aan een training bij HoutMoed te laten deelnemen.

Ik ben Margriet Hekkert van HoutMoed. Ik werk al jaren als trainer voor ReumaNederland en was 6 jaar lang in company trainer voor de leiders van Eurofins. Bij de Galanschool voor training heb ik mijn opleiding tot gediplomeerd trainer gevolgd.

Mijn trainingen verzorg ik vanuit mijn deskundigheid als trainer én mijn ervaringsdeskundigheid als werkend mens met een longziekte en met Reuma. Dit maakt dat ik naadloos kan aansluiten bij medewerkers met een chronische ziekte. Wat resulteert in een training opMaat die medewerkers helpt van ‘Buitenbedrijf naar krachtig in je lijf’.

  VOOR WELKE MEDEWERKERS?

  VOOR WELKE MEDEWERKERS?

Als werkgever, re-integratiebureau of bedrijfsarts heb je te maken met mensen met een chronische aandoening. Onder andere in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter dien je je te houden aan verplichtingen. Natuurlijk wil je dat het herstelproces goed en zo snel mogelijk wordt doorlopen. Want tijd is geld.
HoutopMaat kan op korte termijn gestart worden. In overleg stellen we een programma samen, waarin ik aansluit bij de specifieke wensen die er zijn. Dit is mogelijk voor zowel individuele begeleiding als voor groepen of een combi van beiden.

 

HoutopMaat is bedoeld voor medewerkers met een chronische ziekte of andere tegenslag die (dreigen) vast te lopen in hun werk en/of privéleven.

 • Jouw medewerker heeft bijvoorbeeld al enige tijd last van Covid, reuma, MS, diabetes, hartproblemen of andere aandoening en het lukt niet om het werk weer op te pakken
 • Of hij/ zijn krabbelt op vanuit een langdurige ziekteperiode en is zoekende naar hoe nu verder te gaan
 • En ook bijvoorbeeld wanneer de werk-privé balans van de medewerker uit evenwicht is doordat de chronische ziekte zich aandiende
_AUT7977 HoutMoed HoutPakket 1920 x 600

IS HOUTOPMAAT HAALBAAR VOOR MIJN MEDEWERKER?

IS HOUTOPMAAT HAALBAAR VOOR MIJN MEDEWERKER?

Alle deelnemers en trainer hebben in meer of meerdere mate een beperking. Tijdens de training is dat dus heel gewoon, relaxt en hier rekening mee houden is de normaalste zaak van de wereld. Aan veel zaken is gedacht.

 • Zo beginnen we pas om half 10 in de ochtend
 • Wanneer er gekozen wordt voor de vaste trainingslocatie, dan is er een mogelijkheid voor het overnachten in de B&B. Deze bevindt zich op het terrein van de trainingslocatie. (overnachting is op eigen kosten)
 • Werken we met een lange lunchpauze (1 tot 1,5 uur) waarin gerust kan worden
 • Werken we zoveel mogelijk buiten en altijd in kleinere groepen

Zijn er andere of extra zaken belangrijk voor een jouw mensen? Laat het horen, dan denk ik graag met je mee.

WAT LEVERT DEELNAME JOU
– ALS WERKGEVER – OP?

WAT LEVERT DEELNAME JOU – ALS WERKGEVER – OP?

Het is belangrijk om een goede afweging te maken of een training voor jouw medewerker(s) een verstandige investering is.

Toen ik zelf Reuma kreeg heb ik een vergelijkbare training gevolgd. Later kreeg ik van mijn leidinggevende het volgende compliment:

“Je bent een voorbeeld voor iedereen die denkt dat er beperkingen zijn”

In mijn praktijk zie ik het volgende:

 • Na afloop van de training staat jouw medewerker weer in zijn/ haar kracht en is in balans
 • Hij/ zij functioneert beter en is in staat om grenzen op tijd en duidelijk aan te geven
 • In de training leert de medewerker om te gaan met de beperkingen die er nu eenmaal zijn, hierdoor vermindert de kans op verzuim aanzienlijk

Dat gun ik jouw mensen ook!

Dat gun ik jouw mensen ook!

GRATIS ADVIESGESPREK

GRATIS ADVIESGESPREK

Overweeg je om een training of coaching traject aan jouw medewerkers aan te bieden, maar wil je mij eerst wat beter leren kennen?

Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Daarin ontdek je of de training bij jullie past. Én krijg je antwoord op al je vragen.

HOE ZIET HOUTOPMAAT ERUIT?

HOE ZIET HOUTOPMAAT ERUIT?

HoutMoed kan een breed aanbod van trainingsmogelijkheden verzorgen, die opMaat samengesteld worden.
Zo zijn er trainingen met een groep van 4 – 10 medewerkers, of individuele begeleiding. Voor een brede aanpak is de combinatie van beiden een slimme keuze.

Bij de mogelijkheden kun je bijvoorbeeld denken aan:

Bij de mogelijkheden kun je bijvoorbeeld denken aan:

 • Losse themadag met informatie en het opdoen van ervaringen aan de hand van 1 specifiek onderwerp
 • Langer traject met focus op integratie in de dagdagelijkse praktijk
 • Korte intensieve boost, met snel resultaat
 • 1 op 1 begeleiding gedurende een korte of langere periode

In aanloop naar de training stemmen we samen af en inventariseren we waar de pijnpunten liggen. Die vormen het uitgangspunt voor het opMaat maken van de training.
Zo komen we samen tot een training die naadloos aansluit bij de werksituatie van jullie organisatie. Met een hoog rendement.
Alle trainingen worden deels buiten gegeven, bij extreem weer werken we binnen.

 

houtmoed lopen over brug

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE

Per training kunnen er 4 tot 10 medewerkers deelnemen. Het is ook mogelijk om voor 1 of meer medewerkers coaching aan te bieden.

Bij de mogelijkheden kun je bijvoorbeeld kiezen uit de volgende lijst met opties:

Overzicht tabel diensten HoutMoed voor HoutopMaat

Alle deelnemers aan HoutopMaat ontvangen een werkmap voor de hand-outs en opdrachten en een origineel HoutMoed aantekeningenboekje.

AFSPREKEN VOOR MEER INFORMATIE?
AFSPREKEN VOOR MEER INFORMATIE?

Laat hier je bericht achter en dan gaan we samen aan de slag voor een beter leven van jouw chronische zieke medewerkers!

Houtmoed trainster margriet hekkerr
Binnenkort eens samen afspreken?

HoutopMaat trajecten