houtmoed groep bij boom

HOUTKAMP

HOUTKAMP

houtmoed gesprek in de groep

Werken met een chronische ziekte of na een andere tegenslag is moeilijk. Bijvoorbeeld door Covid, Reuma, MS, diabetisch, Burn-out, NAH of een hartaandoening.

Je lichaam heeft jou in de steek gelaten! Je leven staat op z’n kop, soms begrijp je jezelf niet eens meer. Laat staan dat een gezond iemand jou echt begrijpt. Lukt het überhaupt nog om aan het werk te blijven? En hoe deel je dat met je omgeving?

 • Moeheid
 • Pijn
 • Wantrouwen
 • Nul komma nul energie
 • Boosheid
 • Onzekerheid
 • Een hoofd dat niet meer helder na kan denken en soms gevuld is met negatieve gedachten

Ze bepalen het verloop van je dag en soms ook je nacht. Jouw tegenslag heeft de regie van je leven overgenomen. En zit achter het stuur van jouw auto. Het bepaalt je leven en je levenspad.

Ben je helemaal klaar met vechten en met die onzekerheid? Wil je weer in balans zijn en in je kracht staan? Hou je ervan om het roer in 1 x om te gooien? Als jij dat aandurft, en weer zelf achter het stuur wilt kruipen, dan is de training HoutKamp echt iets voor jou.

houtmoed lekkere hapjes
houtmoed picknick

VOOR WIE IS HOUTKAMP?

VOOR WIE IS HOUTKAMP?

De training is bedoeld voor medewerkers met een chronische ziekte die (dreigen) vast te lopen in hun werk en/of privéleven.

 • Bijvoorbeeld wanneer je enige tijd last hebt van Covid, reuma of een burn-out. En het lukt je niet om je werk weer op te pakken
 • Als je jouw chronische ziekte een plekje wilt geven, maar je hebt geen idee hoe
 • Wanneer je op zoek bent naar handvatten en ervaringen van anderen over slim werken met een chronische aandoening. Bijvoorbeeld omdat je meer tijd nodig hebt om je werk te kunnen doen. Of wanneer je na een nacht slecht slapen extra tijd nodig hebt om op gang te komen
 • En ook als je opkrabbelt vanuit een langdurige ziekteperiode en op zoek bent naar hoe je verder wilt

WAT LEVERT HET HOUTKAMP
JOU OP?

WAT LEVERT HET HOUTKAMP
JOU OP?

Na afloop van het trainingskamp sta je weer in je Kracht en ben je in balans.

Je zit zelf achter het stuur van je auto en voert de regie op je leven en levenspad.
Je hebt voor jezelf duidelijk hoe je jouw chronische ziekte, kunt combineren met je werk en privé.
Je beschikt over tools om dit proces in gang te zetten.

HOE ZIET HOUTKAMP ERUIT?

HOE ZIET HOUTKAMP ERUIT?

HoutKamp is een trainingskamp van vier aaneengesloten dagen. Het begeleid je op jouw pad naar Regie, Balans en Kracht. Doordat je in een korte tijd heel intensief werkt aan je eigen stuurmanskunsten, krijgen deze een enorme boost. Vergelijk het maar met die spoedcursus waarmee je in 1 week je rijbewijs behaald.  Tijdens het HoutKamp trekken we 4 dagen lang samen op. Loop je ergens tegenaan, dan is er tijd en ruimte om daar aandacht aan besteden.

De trainingen vinden plaats in de natuur. Onze trainingsruimte, aan de rand van het bos, is onze thuisbasis. Vanuit hier trekken we voor kortere opdrachten de natuur in.

 

Het programma van de training HoutKamp bestaat uit:

 • 4 aaneengesloten dagen op een buitenlocatie in de bossen op de Veluwe
 • Een kennismaking dag voorafgaand aan de 4-daagse
 • Na afloop een gezamenlijke terugkomdag
 • Strippenkaart voor 3 x 1 uur één op één coaching met de trainer of met één van de gastdocenten
 • 3 workshops met gastdocenten:
  o Boksclinic waarin John Vis ons een spiegel voorhoudt. Het boksen is een middel om patronen in je leven te laten zien, ze zo nodig te doorbreken en je eigen grenzen te vinden.
  o Workshop met Akki Colenbrander. Ze gebruikt het Clarity Proces om hardnekkige overtuigingen te verzachten en de Tao om via het lichaam tot helderheid te komen.
  o Gastspreker Helene Spork, zet je aan het denken met uitspraken die nog lang blijven resoneren en soms zelfs weken later nog tot inzichten en aha momenten leiden.
  o Kookworkshop van Joanna van den Emden, waarin je leert dat goede voeding je lichaam sterker maakt, en de bereiding ervan eenvoudig en laagdrempelig is.
 • Wandelen en oefeningen doen in de buitenlucht
 • Ontdekken wat jouw Waarom is, wat maakt dat je ’s ochtends je bed uitkomt. En vanuit je Waarom ontdekken Hoe, Wat en Wanneer hieruit voortkomt >(Met de Golden Cirkel van Simon Sinek)
 • Bosbaden
 • Zelfreflectie door opdrachten en stiltewandelingen
 • Ervaringen delen met andere deelnemers
 • Je ervaart de kracht van het omdraaien van je gedachten van ‘wat niet meer kan’ naar ‘wat kan er wel’

De training HoutKamp is één van de mogelijkheden van HoutMoed. Alle trainingen zijn in groepsverband en we werken in en met de natuur. Want gedeelde smart is halve smart en de natuur werkt als een katalysator op het herstel- en ontwikkelproces. De trainingen worden in principe buiten gegeven (onder een overkapping), bij extreem weer werken we binnen.

PRAKTISCHE INFORMATIE
PRAKTISCHE INFORMATIE

De training HoutKamp kost €2500,- (excl. BTW)

Alle reguliere kosten zijn inbegrepen bij de prijs: 3 overnachtingen, zaalhuur, ontbijt & lunch & diner en studiemateriaal. Bij de training ontvang je een werkmap voor de hand-outs en opdrachten en een klein aantekeningenboekje.

Soms is het mogelijk om de kosten van de training (deels) vergoed te krijgen. Ga voor meer info naar Vergoedingen.

Je zit in een groep met 4 tot 10 deelnemers en 1 trainer. De deelnemers kunnen van 1 of meerdere bedrijven komen. Daarnaast zal er regelmatig een gastdocent aanwezig zijn.

IS HOUTKAMP HAALBAAR
VOOR MIJ?
IS HOUTKAMP HAALBAAR
VOOR MIJ?

Alle deelnemers en trainer hebben in meer of meerdere mate een beperking. Tijdens de training is dat dus heel gewoon, relaxt en hier rekening mee houden is de normaalste zaak van de wereld. Aan veel zaken is gedacht.

 • Zo beginnen we pas om half 10 in de ochtend
 • Werken we met een lange lunchpauze (1 tot 1,5 uur) waarin gerust kan worden
 • Werken we in kleine groepen

 

Mocht je werkzaam zijn? Vaak is er een persoonlijk ontwikkel- of re-integratie-budget. Vraag je werkgever voor een vergoeding voor deze training.

Zijn er voor jou andere of extra zaken belangrijk om de training HoutPad goed te kunnen volgen? Laat het horen, dan denk ik graag met je mee.

ZIN OM MEE TE DOEN?
ZIN OM MEE TE DOEN?

Geef je op voor de training HoutKamp via de onderstaande gele inschrijfknop.

Je ontvangt een uitnodiging voor een telefonisch intakegesprek. Samen kijken we dan naar wat je wilt leren en wat de training biedt.

INSCHRIJVEN

Geef je op voor de training HoutKamp