houtmoed groep bij boom

HOUTCOFITKAMP

HOUTCOFITKAMP

Locatie training HoutCoFItKamp HoutMoed
houtmoed lekkere hapjes
houtmoed picknick

Je hebt COVID gehad, maar het herstel duurt best wel lang. Elke keer loop je tegen je grenzen aan en dat maakt je misschien boos of verdrietig? Dat is heel normaal, maar wel moeilijk.

Dit is het verhaal van een dame met wie ik een mooi en intens gesprek had tijdens onze wandeling in het bos:

Ik ben Grietje de Jong 44 jaar oud en heb longcovid. In februari heb ik corona gekregen en sindsdien worstel ik met moeheid, benauwdheid en zeer weinig energie. Waarin ik voorheen gewoon de trap op kon lopen of een wandeling kon maken of gewoon kon werken in de zorg, moet ik nu alles in gedeeltes doen. De vaatwasser legen is nu een klus die mij veel energie en tijd kost.

Via mijn maatschappelijk werker kwam ik in contact met Margriet.

Op een mooie zonnige dag in juni hadden wij een afspraak in IJhorst in het bos, waar we samen de natuur in zijn gegaan en hebben gewandeld, soms in stilte. Samen hebben wij een kopje koffie gedronken en gepraat vooral over de acceptatie van het ziek zijn. Koffie drinken en uitrusten op het kleedje, het was voor mij zo'n eyeopener!

Bij Margriet voelde ik mij gelijk veilig, ik kon mijn hele verhaal aan haar kwijt en het voelde vertrouwd. Ook gaf ze mij meteen handvaten en vertelde bijvoorbeeld over de lepeltjes die symbool staan voor de energie die je elke dag hebt, als de lepeltjes op zijn dan moet je dus weer bijtanken. Voor mij een hele goede leer!!

Margriet heeft mij in 2 uur heel veel geleerd en dan vooral hoe ik lief moet zijn voor mijzelf en grenzen mag gaan aangegeven!!!

Ook kijk ik ernaar uit om een midweek in retraites te gaan en het HoutCoFitKamp te volgen met lotgenoten!!

Herken je je in het verhaal van Grietje? Wil jij ook handvatten aan gereikt krijgen en eens vrijblijvend met mij het bos in? Meld je dan aan voor een gratis kennismakingswandeling.

Ben je helemaal klaar met vechten en met die onzekerheid? Wil je weer in balans zijn en in je kracht staan en jouw kennis en ervaringen delen met anderen? Ben je graag buiten in de natuur?

Dan is de training HoutCoFitKamp echt iets voor jou!

VOOR WIE IS HOUTCOFITKAMP?

VOOR WIE IS HOUTCOFITKAMP?

De training is bedoeld voor medewerkers die kampen met langdurige klachten door Long-Covid waardoor ze (dreigen) vast te lopen in hun werk en/of privéleven.

 • Bijvoorbeeld wanneer je enige tijd last hebt van klachten door Long-Covid. En het lukt je niet om je werk weer op te pakken
 • Als je wilt leren omgaan met de beperkingen die je nu hebt, maar je hebt geen idee hoe
 • Wanneer je op zoek bent naar handvatten en ervaringen van anderen over slim werken met een Long-Covid. Bijvoorbeeld omdat je regelmatig pauze nodig hebt om je werk te kunnen doen. Of wanneer je na een nacht slecht slapen extra tijd nodig hebt om op gang te komen
 • En ook als je opkrabbelt vanuit je langdurige ziekteperiode en op zoek bent naar hoe je verder wilt

WAT LEVERT HET HOUTCOFITKAMP
JOU OP?

WAT LEVERT HOUTCOFITKAMP JOU OP?

Na afloop van het trainingskamp sta je weer in je kracht en ben je in balans.

 • Je zit zelf achter het stuur van je auto en voert de regie op je leven en levenspad.
 • Je hebt voor jezelf duidelijk hoe je jouw huidige beperkingen door Long-Covid, kunt combineren met je werk en privé.
 • Je beschikt over tools om dit proces in gang te zetten.

Eerder schreef ik een blog over Long-Covid. Je leest het hier.

HOE ZIET HOUTCOFITKAMP ERUIT?

HOE ZIET HOUTCOFITKAMP ERUIT?

HoutCoFitKamp is een trainingskamp van vier aaneengesloten dagen. Het begeleid je op jouw pad naar Regie, Balans en Kracht. Doordat je in een korte tijd heel intensief werkt aan je eigen stuurmanskunsten, krijgen deze een enorme boost. Vergelijk het maar met die spoedcursus waarmee je in 1 week je rijbewijs behaald.

Tijdens het HoutCoFitKamp trekken we 4 dagen lang samen op. Loop je ergens tegenaan, dan is er tijd en ruimte om daar aandacht aan besteden.

De training vindt plaats in de natuur. Onze trainingsruimte, aan de rand van het bos, is onze thuisbasis. Vanuit hier trekken we voor kortere opdrachten de natuur in.

 

Wat kun je verwachten van de training HoutCoFitKamp:

 • Gedurende 4 aaneengesloten dagen gaan we intensief aan de slag op een buitenlocatie aan de rand van het bos
 • Voorafgaand aan de midweek is er een kennismaking dag en een paar weken erna een terugkomdag
 • We trainen en overnachten op Magisch Mollenvlied op de Veluwe
 • We werken afwisselend in groepen en zelfstandig
 • Tijdens de midweek volgen we 3 van de onderstaande workshops:
  o Boksclinic waarin John Vis ons een spiegel voorhoudt. Het boksen is een middel om patronen in je leven te laten zien, ze zo nodig te doorbreken en je eigen grenzen te vinden.
  o Workshop met Myrtha Adriaan, over werken met beperkingen, die je helpt om de juiste keuzes voor jouw loopbaan te maken.
  oWorkshop met Akki Colenbrander. Ze gebruikt het Clarity Proces om hardnekkige overtuigingen te verzachten en de Tao om via het lichaam tot helderheid te komen.
  o Gastspreker Helene Spork, zet je aan het denken met uitspraken die nog lang blijven resoneren en soms zelfs weken later nog tot inzichten en aha momenten leiden.
  o Kookworkshop van Joanna van den Emden, waarin je leert dat goede voeding je lichaam sterker maakt, en de bereiding ervan eenvoudig en laagdrempelig is.
 • In de training ontdek je wat jouw Waarom is, wat maakt dat je ’s ochtends je bed uitkomt. En vanuit je Waarom ontdek je Hoe, Wat en Wanneer hieruit voortkomt (Met de Golden Cirkel van Simon Sinek)
 • We wandelen regelmatig korte stukjes en doen dan oefeningen in de buitenlucht
 • Bosbaden
 • Er is ruim de tijd voor het onderling delen van ervaringen
 • Het programma biedt voldoende mogelijkheden om te rusten, zodat het voor iedereen haalbaar is
 • Je ervaart de kracht van het omdraaien van je gedachten van ‘wat niet meer kan’ naar ‘wat kan er wel’
 • Naast werken in de groep krijg je ook 3 uur individuele coaching met de trainer of met 1 van de gastdocenten

De training HoutCoFitKamp is één van de mogelijkheden van HoutMoed. Alle trainingen zijn in groepsverband en we werken in en met de natuur. Want gedeelde smart is halve smart en de natuur werkt als een katalysator op het herstel- en ontwikkelproces. De trainingen worden in principe buiten gegeven (onder een overkapping), bij extreem weer werken we binnen.

PRAKTISCHE INFORMATIE
PRAKTISCHE INFORMATIE

De training HoutCoFitKamp kost €2500,- (excl. BTW)

Alle reguliere kosten zijn inbegrepen bij de prijs: 3 overnachtingen, zaalhuur, ontbijt & lunch & diner en studiemateriaal. Bij de training ontvang je een werkmap voor de hand-outs en opdrachten en een klein aantekeningenboekje.

Soms is het mogelijk om de kosten van de training (deels) vergoed te krijgen. Ga voor meer info naar Vergoedingen.

Je zit in een groep met 1 trainer en 4 tot 10 deelnemers die allemaal Long-covid hebben. De deelnemers kunnen van 1 of meerdere bedrijven komen. Daarnaast zal er regelmatig een gastdocent aanwezig zijn.

IS HOUTCOFITKAMP HAALBAAR
VOOR MIJ?
IS HOUTCOFITKAMP HAALBAAR VOOR MIJ?

Alle deelnemers en trainer hebben in meer of meerdere mate hun beperking. Tijdens de training is dat dus heel gewoon, relaxt en hier rekening mee houden is de normaalste zaak van de wereld. Aan veel zaken is gedacht.

 • Zo beginnen we pas om half 10 in de ochtend
 • Werken we met een lange lunchpauze (1 tot 1,5 uur) waarin gerust kan worden
 • Werken we in kleine groepen
 • Zijn we veel buiten in de natuur, wat bij uitstek een prikkelarme omgeving is

 

Soms is het mogelijk om de kosten van de training (deels) vergoed te krijgen. Ga voor meer info naar Vergoedingen.

Zijn er voor jou andere of extra zaken belangrijk om de training HoutCoFitKamp goed te kunnen volgen? Laat het horen, dan denk ik graag met je mee.

ZIN OM MEE TE DOEN?
ZIN OM MEE TE DOEN?

Geef je op voor de training HoutCoFitKamp via de onderstaande gele inschrijfknop.

Je ontvangt een uitnodiging voor een telefonisch intakegesprek. Samen kijken we dan naar wat je wilt leren en wat de training biedt.

INSCHRIJVEN

Geef je op voor de training HoutCoFitKamp