ZIEK? Hup naar buiten toe!!

Margriet Hekkert

9 augustus 2020

Als je chronische ziek wordt, bijvoorbeeld reuma, zoals ik. Dan is er een lange weg te gaan om weer in je Kracht te staan.

Als ik naar buiten ga, voel ik rust en laad ik helemaal op. Vooral in het bos, is de energie boost enorm. De japanners noemen dat bosbaden. Volgens de Ierse neurowetenschapper Shane O’Mara heeft wandelen een herstellend en genezend vermogen.

Ook als trainer, werk ik het liefste buiten, midden in de natuur. Het heeft een katalyserende werking op het herstelproces van mijn deelnemers én van mijzelf. Samen in de natuur van Klacht naar Kracht.

Wat is jouw lievelingsplek in de natuur?

Link van Shane O’Mara: https://www.welingelichtekringen.nl/gezond/1500879/neurowetenschapper-wandelen-is-de-grootste-probleemoplosser-die-er-bestaat.html