Wandeling door het bos wordt een ontdekkingstocht naar Outdoor life coaching

Margriet Hekkert

8 november 2019

Al Jarenlang is wandelen een grote hobby van mij. Een bosrijke omgeving is dan favoriet, want hout heeft zo’n doorleefde warmte in zich! De natuur, de rust, de heerlijke geuren, na een wandeling in de natuur ben ik helemaal ontspannen.

Via Linkedin trof ik Lieske Scholtus, outdoor life coach. Zelf geef ik met veel liefde trainingen en ook word ik regelmatig gevraagd voor coaching. Dus zag ik een link met Lieske.

Hoe zou het zijn om mijn werk te combineren met mijn hobby? Het fijne gevoel wat ik tijdens een wandeling ervaar te delen met een ander? En hoe zou het zijn om te werken in en met de natuur? Dat maakte mij nieuwsgierig naar Outdoor Life Coaching en ik besloot te connecten met Lieske. Even geleden troffen we elkaar op een Parkeerplaats in de bossen.

We starten met een korte kennismaking. Daarna weid ik verder uit over mijzelf, mijn werk, mijn leven. Terwijl ik vertel vallen er zaken op z’n plek en gebeuren er hele bijzondere dingen die aansluiten bij mijn verhaal.

Zo vertel ik op een gegeven moment over ‘beren op de weg zien’. Juist op dat moment komt er een grote zwarte hond vanuit het bos op ons pad lopen. En wanneer we het over mijn innerlijke kracht hebben, vliegt er een buizerd over, één van Nederlands grootste vogels die gezien kan worden als het symbool van kracht.

Het klinkt misschien bizar en onwerkelijk, maar op dat moment voelde het voor mij juist heel gewoon. Deze geweldige ervaringen maken dat ik deze wandeling tot een unieke beleving en als zeer bijzonder heb ervaren.

Halverwege de wandeling komen we op een kruising van 2 wegen aan. Lieske neemt mij mee in het maken van keuzes en werken met opstellingen. Welke kant wil ik op en waarom? En als je kijkt naar de bomen, welke personen kun je daar dan in terug zien? Ook op dat moment draagt de natuur tools aan om het gesprek te voeren. Het gaf mij veel inzichten in mijzelf en heeft mij enorm geholpen om te reflecteren.

Deze wandeling heeft mij de liefde voor outdoor life coaching laten ontdekken! Ik heb ervaren dat werken in en met de natuur een mooie aanvulling kan zijn in waar ik al mee bezig ben. En ga dit in de komende tijd zeker verder onderzoeken.

Dank je wel Lieske, voor deze geweldige kans!